Inredningstips

  • 14 Apr, 2021

inredningstips

Inredningstips för ett mer harmoniskt hem

Vill du lära dig inreda som proffsen? Här på Inredning.net hittar du ett omfattande utbud av möbler och inredningsdetaljer som ger dig möjlighet att snabbt skapa den känsla som du eftersöker. Våra medarbetare har lång erfarenhet av att erbjuda inredning online och här delar de med sig av sina bästa inredningstips och guidar dig till hur du kan förändra ditt hem och skapa olika stilar.

Vi får ofta frågor om inredningstips för vardagsrum. Kanske har du köpt en ny soffa eller en fåtölj men känner att den sista touchen saknas? Ett sätt att skapa en röd tråd i inredningen är att utgå från en färg. Ofta kan vi hitta inredning inspiration i en tavla. Genom att fånga upp färgerna i verket på flera platser i rummet skapas en enhetlig känsla.

Konsten att inreda sovrum

Sovrummet är ofta en förbisedd plats i huset, trots att det är där vi spenderar mest tid. En harmonisk plats att sova på får du genom att satsa lite extra på en skön säng. Långa gardiner, kuddar och plädar ger en ombonad känsla. Att inreda sovrum med dova färger upplevs som vilsamt. En viktig detalj i sovrummet är mattor. De höjer de mysfaktorn och med en mjuk matta bredvid sängen slipper du sätta fötterna på ett kallt och hårt golv på morgonen.

Ett annat inredningstips för den som har plats i sovrummet är att satsa på dold förvaring. Ett harmoniskt sovrum utan plotter som stör fås med rejält tilltagna garderober och osynliga förvaringslösningar som skjutlådor under sängen. Även krokar och klädhängare behövs för att hålla ordning.

Inreda kök med omtanke om form och funktion

Även om det finns skillnader mellan passande inredning till etta och köksinredning till en stor villa så är ett klassiskt grepp att utgå från det som kallas för den gyllene triangeln i köket. Den gör gällande att arbetsstationerna ska placeras i en triangel för smidig åtkomst till allt som behövs under matlagningen. Hos oss hittar du en mängd produkter som gör ditt kök till en mer välorganiserad och hemtrevlig plats. Burkar i keramik, kryddställ och hyllor gör hemmets hjärta till ett mer välorganiserat rum där var sak har sin plats.

Ett annat inredningstips är att välja material och texturer med olika uttryck. Om du föredrar den klassiskt skandinaviskt inredningsstilen med mycket vitt och ljusa träslag kan du satsa på enfärgade möbler och textiler med olika textur för att ge inredningen ett mer personligt och vågat uttryck.

Inredningstips för uteplatsen

Vi har ett omfattande utbud av möbler för uterum, altaner och balkonger. För att skapa en mysig uteplats är ett inredningstips att dela in altanen i olika rum. En del kan bestå av altanbord och stolar samt ett avlastningsbord bredvid grillen. Ett hörn kan möbleras med en soffa eller en inbjudande fällbar solstol. Addera kuddar och textiler för skugga och ett roingivande intryck. För umgänge långt in på kvällarna krävs lampor, ta del av våra belysningstips för inspiration.

På en uteplats kan du med fördel ta ut svängarna och blanda olika material. Små avlastningsbord ger en flexibel inredning och de kan enkelt flyttas in på kvällen om du inte har ett inglasat och skyddat uterum.