Belysning

Hitta rätt belysning online för en mysig känsla

Det finns tre typer av belysning: allmänbelysning, funktionsbelysning och stämningsbelysning. Det sistnämnda kan användas till exempel för att skapa en mysigare känsla i vardagsrummet eller sovrummet. Tänk dig en mjuk, lugn och avslappnande miljö. Först och främst åstadkommer du det effektivt och smidigt genom att installera dimmer. Det ger stor möjlighet att variera ljuset beroende på behov och stämning. Det mest vanliga knepet är annars lampor som placeras på byrå, bord eller i ett fönster. Andra tips är ljusslingor på fönsterbrädor eller runt tavlor. Beställ belysning online och testa vad du tycker om.

Belysning för din hall

Det första gäster och vänner ser när de kliver in genom dörren till ditt hem gör intryck. Det kan vara en byrå med tillhörande tavla som har tavelbelysning eller möbler som lyses upp av olika sorters belysning. Takbelysning är en viktig del av din hallbelysning. Du kan välja att ha dimmer eller att dra på med extra ljusstyrka genom att köpa en takkrona med flera glödlampor eller ljuskällor. Det kan vara bra att kunna se hur en ska klä sig och ser ut i en spegel innan en går ut.

Stort utbud av belysning för din trädgård

Att lära sig mer om belysning är givande, eftersom du upptäcker mer om vad du kan skapa med små medel. Glöm inte bort att även förgylla din trädgård med utebelysning och julbelysning. När jul- och nyår närmar sig är det extra vackert med ljus i olika färger som vitt, gult, grönt och rött för att få det att skina upp utomhus under de mörka dagarna av året. Det finns ljusslingor och ljuslyktor som du kan hänga upp i till exempel träd. Det finns även kinesiska ljuslyktor i en hel mängd färger som till exempel orange och lila. Kom ihåg att utbudet kan variera något efter säsong.